Bakade äpplen med pecancrunch
Veganska kakor
Kålsallad med rödbetor
Kålsallad med rödbetor TILLAGNING: Värm ugnen till 200 °C. Skala rödbetorna och skär dem i fyra klyftor. Placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper och vänd dem i 2 msk olivolja. Salta och peppra. Baka rödbetorna i ugnen i 40 minuter. Skölj grönkålen och skär bort stjälkarna. Hacka grönkålen grovt och häll den i en […]
Vietnamesisk pomelosallad
Vietnamesisk pomelosallad TILLAGNING: Skala morötterna och skär dem i tunna stavar. Strimla vitkålen fint. Skala pomelon, skär bort de vita hinnorna och tärna fruktköttet i lagom stora munsbitar. Halvera granatäpplet och skrapa ut kärnorna. Skär chilin i tunna skivor. Hacka koriandern grovt. Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda ordentligt. Rör samman ingredienserna […]
Vallmo- & citronvåfflor
Vallmo- & citronvåfflor TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]
Marsipan-puck
Marsipan-puck TILLAGNING: Koka upp 2 dl vatten, lägg i mandeln, koka ½ min. Häll av vattnet och dra av skalet på mandeln. Torka dem med hushållspapper. Mal mandeln en eller gärna två gånger. Blanda den i en skål med sötningsmedlet Hermesetas Lättströ. Vispa upp äggvitan helt lätt. Blanda ner lite i taget i mandeln och […]
Mandeltoppar
Mandeltoppar TILLAGNING: Blanda mald mandel, kokosflingor och Hermesetas Lättströ i en bunke. Vispa äggvitorna lätt, häll sedan i dem successivt i mandelblandningen. Vispa ihop ingredienserna med vattnet för att göra en ganska jämn, fast smet. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och skeda ut rågade teskedar av smeten. Toppa vardera klick med en skållad mandel. Grädda […]
Vegetarisk kålpudding
Vegetarisk kålpudding TILLAGNING: Skär kålhuvudet i fyra klyftor, ta bort den hårda stammen och dela klyftorna i mindre bitar. Sätt kålen i kastrullen och häll i vattnet. Sätt spisen på full effekt och rör om då och då tills allt vatten har dunstat från kastrullen och kålen har blivit lite genomskinlig och brynt. Hacka de […]
Julglögg
Julglögg TILLAGNING: Kryddorna läggs i ett glas, därefter häller man på 1 dl vodka eller Bröndum-snaps. Täck över glaset och låt dra i 24 timmar, varefter kryddorna silas bort. Värm upp rödvinet långsamt i en gryta tillsammans med russin, mandelflarn och Hermesetas Lättströ. Avsluta med att tillsätta den kryddade spriten.
Chokladcrisp
Chokladcrisp TILLAGNING: Värm ugnen till 180 °C. Låt lågkalorismöret mjukas upp och tillsätt Hermesetas Lättströ. Vispa tills blandningen är lätt och pösig. Tillsätt ägget lite i taget och vispa ordentligt mellan gångerna. Blanda i det siktade mjölet och kakaon. Till sist blandar du i cornflakes. Smeten är ganska hård, så var försiktig när du blandar […]