Recept

Enkel äppel-blåbär-crumble

Knaprigt, fruktigt, oemotståndligt: Det finns inget enklare recept på lycka än denna enkla äppel-blåbär-crumble. Du måste prova!

Preparatet:

  1. Förvärm ugnen till 200 °C över-/undervärme.
  2. Tvätta, skala och skär äpplena i små tärningar.
    Riv lite citronskal från citronen (ca 1 tsk) med ett rivjärn och tillsätt till äppeltärningarna tillsammans med 1 msk citronsaft. Blanda väl. Häll i en ugnsfast form tillsammans med de frusna blåbären.
  3. Blanda havregryn, Hermesetas Lättströ och vanilj i en skål och knåda ihop med smöret. Hacka mandeln grovt och arbeta ihop med crumble-degen. Fördela den färdiga crumble-degen på frukten och grädda i mitten av den uppvärmda ugnen. Kontrollera ifall äpplena är mjuka och degen har fått färg efter 40 minuter i ugnen.

    Smakar underbart i kombination med grekisk yoghurt eller vispgrädde!

    Tips: Den som gillar sin crumble lite saftigare kan tillsätta 50 ml apelsinjuice eller vatten, eller steka frukten lätt i en panna och därefter tillaga den i ugnen med crumble-degen.
Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
439
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Fruktig grund:
Äpple (Boskoop)
2
Blåbär, djupfrysta
50 g
Citron, obehandlad
1
Crumble:
Havregryn, små gryn
75 g
Mandel
40 g
Smör
30 g
Hermesetas Lättströ
2 msk
Vanilj, malen
1 knivsudd
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3692
1846
kcal
879
439
Protein g
22
11
Kolhydrat g
85
42.5
Fett g
50.5
25.5