Mandel – och morotskaka
TILLAGNING:
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en sockerkaksform (ca 1½ liter) eller en rund form. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Hermesetas Lättströ pösigt. Tillsätt rivna morötter, rivet limeskal och saft. Rör i finhackad sötmandel blandat med vetemjöl, maizena och bakpulver. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av i ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.
Allmän information
Ingredienser
Ägg
6
Hermesetas Lattströ
4 dl
Rårivna morötter
250 g
Rivet skal och saft av 1 lime
Finhackad sötmandel
2 dl
Vetemjöl
2 msk
Maizena
1 msk
Bakpulver
1 tsk