Search

Säsong: Vår

Jordgubbssoppa med mannagrynsgnocchi

Jordgubbssoppa med mannagrynsgnocchi TILLAGNING: Koka upp mjölk, Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande, citronsaft och skal. Lattströ i mannagrynen och blanda väl. Låt blandningen puttra i 5 minuter. Ta kastrullen av värmen, låt blandningen svalna lite och blanda sedan i lättkvarg. Bred ut ett 1 cm tjockt lager av massan på en plåt som spolats med […]

Läs mer

Kokoskvarg med mangokompott

Kokoskvarg med mangokompott TILLAGNING: Skala mangon, skär bort kärnan och skär upp den så gott det går i små likformade tärningar. Skrapa av resten av fruktköttet från kärnan och lägg det samt kärnan i en kastrull. Tillsätt vatten, vaniljstång, Hermesetas Lättströ, stjärnanis och pressad citron. Koka upp blandningen och låt den puttra under lock i […]

Läs mer

Smoothies

Smoothies TILLAGNING: Blanda alla ingredienser. Servera i ett glas och dekorera med mynta eller med citronmeliss.

Läs mer

Cheese Cake

Cheese Cake TILLAGNING: Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smält smör och kör hastigt ihop allt till en smulig blandning. Fördela i en form, 25 cm i diameter med löstagbar kant och tryck till den i bottnen med sked. Låt ananasen rinna av. Fördela krossad ananas ovanpå smulblandningen och ställ i kylen. Blötlägg […]

Läs mer

Citronrutor

Citronrutor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Olja en avlång form på 28 x 18 cm lätt och klä botten med bakplåtspapper. Vispa lättmargarinet med Hermesetas Lättströ tills de är väl blandade. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret. Vispa i äggen lite i taget och tillsätt lite mjöl varje gång. Häll resten av mjölet i smeten tillsammans […]

Läs mer

Limepaj

Limepaj TILLAGNING: Häll mjöl, Hermesetas Lattströ och smör i en skål. Gnugga snabbt ihop mjölet och fettet med fingrarna så att det blir en grynig massa. Vänd ner kvarg och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i 30 minuter. Smörj en pajform med löstagbara kanter (26-28 cm i diameter). Kavla ut degen […]

Läs mer

Varm kycklingsallad med citron

Varm kycklingsallad med citron TILLAGNING: Riv den gula delen av citronskalet och pressa juicen i en skål. Ta ur chilikärnorna och hacka chilin. Blanda hackad chili, Hermesetas Lättsrö och kryddor i citronsaften och -skalet. Lägg kycklingfilén i skålen, rör om och låt den dra i rumstemperatur i 30-60 minuter. Blanda ingredienserna till dressingen. Fördela salladsblad […]

Läs mer

Påskkakor

Påskkakor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Vispa margarinet vitt och pösigt tillsammans med Hermesetas Lättströ. Spara lite ägg till pensling och vispa resten tillsammans med citronskalet. Tillsätt sedan mjöl, salt och natriumbikarbonat. Rör till sist i korinter och suckat och blanda tills det uppstår en mjuk men inte kladdig deg. Häll upp degen på ett […]

Läs mer

Körsbär med luftig chokladsås

Körsbär med luftig chokladsås TILLAGNING: Blanda körsbär, Hermesetas Lättströ, vin och vaniljsocker i en skål. Ställ skålen i kylskåpet i två timmar. Blanda Hermesetas Lättströ, kakao och vin till såsen. Vispa grädden pösigt och blanda den med kakaomassan. Portionera körsbären i dessertskålar. Häll såsen över körsbären direkt före servering eller servera den i en separat […]

Läs mer

Aprikossufflé

Aprikossufflé TILLAGNING: Lägg aprikoserna och den skalade apelsinen i en kastrull med 450 ml vatten och förväll frukten sakta i 30 minuter tills den blir mjuk. Lägg under tiden gelatinet i en liten skål, häll över apelsinjuicen och låt gelatinet dra. När frukten är mjuk tillsätter du det uppmjukade gelatinet och rör om tills det […]

Läs mer