Chokladfondant med chokladmousse
TILLAGNING:
Chokladfondant:
Smält chokladen i vattenbad tillsammans med smöret. Vispa Hermesetas Lättströ och ägg tillsammans med siktat vetemjöl tills massan blir vit och stel. Blanda ihop de båda massorna och häll dem i muffinsformar. Grädda i ca. 8 minuter på 180 grader.
Mousse:
Smält chokladen i vattenbad. Blanda äggulan med Hermesetas Lättströ och rör ned den i chokladen. Vispa grädden löst. Vänd ner grädden i skålen med äggsmet och smält choklad. Ställ moussen i kylen i några timmar.
Allmän information
Ingredienser
Chokladfondant:
Mörk choklad 70 %
280 g
Smör
175 g
Ägg
8
Vetemjöl
150 g
Hermesetas Lättströ
6 tsk
Mousse:
Mörk choklad 70 %
200 g
Äggula
100 g
Hermesetas Lättströ
3 tsk
Vispgrädde
1/2 l
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
29104
3638
kcal
6928
866
Protein g
120
15
Kolhydrat g
384
48
Fett g
544
68