Recept

Engelska julpajer

TILLAGNING:

Sikta mjölet till degen i en skål, tillsätt lättmargarinet och arbeta in det i mjölet. Blanda i Hermesetas Lättströ och tillsätt så pass mycket kallt vatten att ingredienserna håller ihop till en ganska hård deg. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord. Linda in den i plastfolie och lägg den kallt tills den ska användas. Så här gör du pajerna. Värm ugnen till 190°C (gasmärke 5). Kavla ut degen och skär ut 20-24 stora cirklar med blomformiga kanter och så många mindre cirklar som det går. Skär ut en stjärna i mitten på några av de mindre cirklarna, så att vissa pajer kan toppas med bara en degstjärna och vissa med ett lock med en utskuren stjärna. Klä 20-24 små pajformar med de större cirklarna. Lägg i fyllningen och täck med de mindre cirklarna. Pensla degkanterna med kallt vatten så att de håller ihop. Grädda i 12-15 minuter tills pajerna är gyllenbruna och strö på Hermesetas Lättströ medan de fortfarande är varma.

Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
128
Produkt:
Delar:
20
Ingredienser
Deg:
Vetemjöl
350 g
Lättmargarin
175 g
Hermesetas Lättströ
10 ml (2 tsk)
Kallt vatten
Till fyllningen:
Korinter
100 g
Sultanrussin
100 g
Russin
100 g
Hackad suckat
50 g
Skållad och hackad mandel
50 g
Hushållsäpplen, skalade, urkärnade och hackade
175 g
Hermesetas Lättströ
30 ml (2 msk)
Apelsin Finrivet skal av
1
Apelsinjuice eller konjak
60 ml (4 msk)
Pepparkakskrydda
2 1/2 ml (1/2 tsk)
Malen kanel
2 1/2 ml (1/2 tsk)
Malen muskot
2 1/2 ml (1/2 tsk)
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
10720
536
kcal
2560
128
Protein g
60
3
Kolhydrat g
400
20
Fett g
80
4