Chokladkaka med chokladganache
TILLAGNING:
Värm ugnen till 175°C (vanlig ugn, inte varmluft). Klä botten av en ugnsform (21 cm) med bakplåtspapper och smöra sidorna. Knäck äggen i en skål, tillsätt Hermesetas Lättströ och vispa ihop. Smält smöret, tillsätt äggblandningen och vispa tills det är sammanblandat. Sikta vetemjöl med kakaopulver, bakpulver och vaniljpulver i en annan skål. Tillsätt lite av mjölblandningen till äggblandningen, rör om, tillsätt lite av mjölken och rör om igen. Fortsätt att tillsätta mjöl och mjölk omväxlande tills allt är tillsatt. Rör runt tills smeten är jämn och utan klumpar. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten. Häll smeten i formen och baka kakan i ugnen i 25-30 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.
Ganache:
Hacka chokladen grovt och häll den i en skål. Värm grädden i en kastrull till precis innan kokpunkten. Grädden ska vara mycket varm, men får inte koka! Häll den varma grädden över chokladen och rör försiktigt tills all choklad har lösts upp och ganachen är blank och fin. Häll ganachen över den avsvalnade kakan och låt den stelna innan servering.