Recept

Granola-morgonpajer

Vad sägs om en liten müslikaka till frukost? Den fruktigt krämiga toppingen består av Skyr, en mjölkprodukt från Island, och bär.

Preparatet:

  1. Förvärm ugnen till 165 °C. Smörj 6 små pajformar och ställ dem åt sidan. Häll mandelmjöl, havregryn, Hermesetas Lättströ, salt och kanel i en skål och rör runt. Tillsätt kokosolja och använd baksidan av en stor träsked eller dina händer för att arbeta in kokosoljan i blandningen. Hacka mandlarna grovt och knåda in dem i degen. Tillsätt slutligen det smälta smöret och knåda ihop degen.
  2. Fördela granolablandningen i pajformarna och tryck till ordentligt i bottnen och på sidorna. Baka granolapajerna i ugnen i 12-15 minuter och låt dem därefter svalna helt. Servera med skyr och färska bär.
Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
520
Produkt:
Delar:
6
Ingredienser
Pajer:
Mandelmjöl
80 g
Havregryn
250 g
Hermesetas Lättströ
8 g
Salt
1/4 tsk
Malen kanel
1/4 tsk
Kokosolja
1.2 dl
Mandlar
100 g
Smält smör
25 g
Topping:
Skyr
250 g
Bär
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
13108
2184
kcal
3121
520
Protein g
126
21
Kolhydrat g
165
27
Fett g
214
35