Recept

Kålrabbi-äpple-carpaccio

Carpaccio på veganskt och knaprigt sätt - med kålrabbi och äpplen. Som topping passar valnötter, pinjenötter och trädgårdskrasse. Fantastiskt gott!

Preparatet:

  1. Hacka valnötterna, rosta dem tillsammans med pinjenötterna utan olja i en stekpanna och ställ dem åt sidan. Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål och ställ den åt sidan.
  2. Skala kålrabbin och skär den i tunna skivor med en grönsakshyvel. Skölj äpplet, ta bort stjälken och skär det i tunna skivor med samma inställning.
  3. Till serveringen, lägg ut kålrabbi- och äppelskivorna omväxlande i cirklar på två tallrikar. Ringla över dressingen och garnera med de rostade nötterna och lite krasse.
Allmän information
Klar om:
25 minuter
Kalori p.p.:
331
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Till carpaccion
Kålrabbi, medelstor
1 st.
Äpple, fast (t.ex. Elstar)
1 st.
Valnötter
20 g
Pinjenötter
20 g
Trädgårdskrasse
1 msk
Till dressingen
Olivolja
2 msk
Valnötsolja
1 msk
Äppelcidervinäger
1 msk
Senap
1/2 tsk
Hermesetas Flytande
5 droppar
Salt & peppar
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2780
1390
kcal
662
331
Protein g
13
6.5
Kolhydrat g
24.5
12.5
Fett g
54
27