Kokoskvarg med mangokompott
TILLAGNING:
Skala mangon, skär bort kärnan och skär upp den så gott det går i små likformade tärningar. Skrapa av resten av fruktköttet från kärnan och lägg det samt kärnan i en kastrull. Tillsätt vatten, vaniljstång, Hermesetas Lättströ, stjärnanis och pressad citron. Koka upp blandningen och låt den puttra under lock i 20 minuter. Passera massan genom en sil, blanda den med mangobitarna och låt den svalna. Skär hälften av fruktköttet i kokosnöten i tunna skivor med en potatisskalare. Riv resten så fint som möjligt och blanda med kvargen. Tillsätt Hermesetas efter smak. Dela upp mangokompotten på tallrikar. Skeda upp kvargblandningen i klimpar med en matsked och placera dem på kompotten. Dekorera med kokosskivorna.
Allmän information
Ingredienser
Mangokompott:
Mango
1
Hermesetas Lattströ
2 msk
Vatten
1 dl
Vaniljstång, skårad
1/2
Stjärnanis
1
Pressad citron
2 msk
Kokoskvarg:
Kokosnöt
1/2
Kvarg
500 g
Hermesetas Lattströ
4 msk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2904
726
kcal
682
163
Kolhydrat g
53
13
Fett g
20
5