Recept

Körsbärstårta

TILLAGNING:

Sätt ugnen på 175ºC.
Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Tillsätt hett vatten. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta mjölblandningen och rör ner den i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna. Stjälp upp den och dela kakan i 2 bottnar. Lägg nedersta delen på ett fat. Blanda kirsch, vatten och Hermesetas Lättströ. Fördela blandningen på tårtbottnen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden och vänd ned gelatinet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i gräddblandningen. Lägg körsbär på bottnen (spar några till garnering).

Fördela 1/3 av gräddblandningen ovanpå körsbären. Lägg på översta tårtbotten och täck hela tårtan med gräddblandningen. Garnera med choklad soch körsbär.

Allmän information
Klar om:
100 minuter
Kalori p.p.:
226
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Smet:
Ägg
5
Hermesetas Lattströ
3 dl
Hett vatten
1 dl
Vetemjöl
1 1/2 dl
Potatismjöl
1 dl
Kakao
4 msk
Bakpulver
2 tsk
Fyllning:
Kirsch
1/2 dl
Vatten
2 msk
Hermesetas Lattströ
1/2 dl
Mellangrädde
4 dl
Gelatinblad
2
Äggvitor
2
Urkärnade körsbär eller andra bär
500 g
Garnering:
Chokladskruvar eller grovriven mörk choklad
15 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
11340
945
kcal
2712
226
Kolhydrat g
192
16
Fett g
150
13