Recept

Mango Lassi-pinnglass

Glass på pinne? Eller hellre Mango Lassi? Med vårt recept kan du få båda på en gång! Njut av vegan-glasspinnar.

Preparatet:

  1. Skala mangon, skär den grovt och mosa sedan ihop med Hermesetas Lättströ. Häll hälften av mangosåsen i glassformarna, ca 1-2 cm fruktlager per form, och låt stå i frysfacket minst 30 minuter.
  2. För det ljusa lagret, blanda kokosyoghurten med Hermesetas Lättströ och fördela i de delvis fyllda glassformarna. Låt stå i frysfacket ytterligare ca 30 minuter.
  3. Fördela till sist mangosåsen i glassformarna och stoppa ner träpinnarna. Låt stå i frysen minst 2 timmar tills glassarna är komplett genomfrysta. Njut.
Allmän information
Klar om:
10 minuter
Kalori p.p.:
53
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Till yoghurtlagret
Kokosyoghurt (alternativ: grekisk yoghurt)
100 g
Hermesetas Lättströ
1 tsk
Till fruktlagret
Mango, färsk
200 g
Hermesetas Lättströ
2 tsk
Dessutom behövs:
Glassform för pinnar inkl. träpinnar
1
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
895
224
kcal
213
53
Protein g
2.5
0.5
Kolhydrat g
32
8
Fett g
8
2