Recept

Påskkakor

TILLAGNING:

Värm ugnen till 190°C.

Vispa margarinet vitt och pösigt tillsammans med Hermesetas Lättströ. Spara lite ägg till pensling och vispa resten tillsammans med citronskalet. Tillsätt sedan mjöl, salt och natriumbikarbonat. Rör till sist i korinter och suckat och blanda tills det uppstår en mjuk men inte kladdig deg. Häll upp degen på ett lätt mjölat bakbord och kavla ut den tunt. Skär ut kakor med en blomformad kakform på 7,5 cm. Samla ihop degremsorna och skär ut flera kakor med formen. Pensla med vispat ägg och grädda småkakorna i 8-10 minuter tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna före servering.

Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
86
Produkt:
Delar:
14
Ingredienser
Lättmargarin
100 g
Hermesetas Lättströ
15 g
Ägg, uppvispat
1
Vetemjöl
175 g
Salt
en nypa
Natriumbikarbonat
1/2 tsk
Citron, rivet skal av
1
Korinter
50 g
Suckat
25 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5082
363
kcal
1204
86
Protein g
28
2
Kolhydrat g
168
12
Fett g
42
3