Recept

Sommarmuffins med yoghurtsås

TILLAGNING:

Sätt ugnen på 225ºC.

Ställ 24 muffinsformar på en plåt. Lägg 150 g hallon i en skål. Strö över 1 msk vetemjöl och vänd hallonen försiktigt i mjölet. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt svalna och tillsätt det i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt samt rör ner det i äggsmeten. Till sist vänd i apelsinskal och hallon. Klicka ut smeten i formarna. Grädda muffinsen i 10–12 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler under en handduk. Blanda yoghurt, limeskal och saft samt Hermesetas Lättströ efter smak. Fördela yoghurtsåsen på muffinsen och garnera med hallon.

Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
140
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Hallon
150 g
Hermesetas Lattströ
1 dl
Ägg
2
Margarin
50 g
Lättmjölk
1 1/2 dl
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1 1/2 tsk
Salt
1 krm
Rivet skal av ½ apelsin
Sås:
Naturell yoghurt
2 1/2 dl
Skal av 1 lime
Limejuice
2 msk
Hermesetas Lattströ
4 msk
Hallon
100 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
7061
588
kcal
1687
140
Protein g
60
6
Kolhydrat g
236
20
Fett g
58
4