Recept

Banankaka

TILLAGNING:

Använd en bakform (ca 24 cm x 8 cm) och smörj med smör. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med smöret och hälften av Hermesetas Lättströ. Vispa äggen och resten av Hermesetas Lättströ pösigt i en annan skål. Blanda äggblandningen med smörblandningen och rör om väl. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, rör om väl. Mosa bananerna med en gaffel och tillsätt dem tillsammans med valnötterna. Smörj bakformen, häll i smeten och grädda i 75 minuter i 175 °C.

Allmän information
Klar om:
90 minuter
Kalori p.p.:
237
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Mjukt smör
150 g
Hermesetas Lättströ
5 g
Väl mogna bananer mosade
5
Vaniljstång
1
Bakpulver
1 tsk
Mjöl
150 g
Ägg
4
Valnötter (grovt hackade)
40 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
11886
991
kcal
2844
237
Protein g
65
6
Kolhydrat g
234
20
Fett g
182
15