Recept

Bananmousse

TILLAGNING:

Skala bananerna och skär dem i stora bitar. Tillsätt citronsaften. Mosa dem med en gaffel, men inte så länge att de blir flytande. Blanda i kvarg och Hermesetas Lättströ. Vispa äggvitorna styva och blanda i dem. Lös upp gelatinet: Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg gelatinbladen i en soppslev och placera den i hett vattenbad. Rör om tills gelatinet har lösts upp. Blanda gelatinet med banankrämen. Låt moussen stelna i kylskåp. Dela frukterna till såsen. Skrapa ur kärnorna med en sked och passera dem genom en sil. Häll 1 tsk kärnor i såsen. Tillsätt Hermesetas Lättströ och Maizena och koka upp såsen under omrörning. Låt den svalna. Skeda upp moussen på tallrikar med hjälp av 2 matskedar och dekorera med såsen.

Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
96
Produkt:
Delar:
8
Ingredienser
Mousse:
Bananer
3
Pressad saft av 1/2 citron
Lättkvarg
250 g
Hermesetas Lättströ
5 msk
Äggvitor
2
Gelatinblad, uppmjukade i vatten
3
Sås:
Passionsfrukter
4
Hermesetas Lättströ
1 msk
Maizena
1/2 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3206
401
kcal
766
96
Kolhydrat g
103
13
Fett g
0
0