Recept

Cheese Cake

TILLAGNING:

Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smält smör och kör hastigt ihop allt till en smulig blandning. Fördela i en form, 25 cm i diameter med löstagbar kant och tryck till den i bottnen med sked. Låt ananasen rinna av. Fördela krossad ananas ovanpå smulblandningen och ställ i kylen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda mjölk, maizena och ägg i en kastull. Sjud under ständig omrörning tills såsen tjocknar. Den får inte koka, då stelnar äggulan. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i krämen. Blanda väl. Låt såsen kallna. Blanda cream cheese, Kesella, citronsaft, vaniljsocker och Hermesetas Lättströ till en slät massa i en skål. Blanda i ostkrämen. Vispa mjölken till skum och vänd ner den. Häll smeten i formen och låt stå i 2-3 timmar i kyl. Lossa ev formens kant och garnera med färska bär.

Allmän information
Klar om:
80 minuter
Kalori p.p.:
153
Produkt:
Delar:
14
Ingredienser
10 digestive kex
150 g
Margarin
30 g
Burk krossad ananas
Fyllning:
Blad gelatin
6
Mini- eller lättmjölk
4 dl
Maizena
4 msk
Ägg
1
Light Philadelphia cream cheese
150 g
Kesella Gourmet
2 dl
Pressad saft av juice
3 msk
Vaniljsocker
2 tsk
Hermesetas Lattströ
3 msk
Kall minimjölk
1 dl
Till garnering:
Bitar av färsk eller
Konserverad ananas
Frysta eller färska bär
Citronmeliss eller mynta
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
8930
638
kcal
2140
153
Kolhydrat g
220
16
Fett g
102
7