Chokladglass med hallongrädde
TILLAGNING:
Underbart god sockerfri glass med mörk choklad, serveras med en hallongrädde.
Chokladglass:
Vispa äggulorna och Hermesetas Lättströ tills det blir fluffigt och blir en vit smet. Blanda och rör ned Philadelphiaosten i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden. Blanda ned grädden och den hackade chokladen i äggsmeten. Vänd ned äggvitorna och häll upp smeten i plastmuggar och frys sedan in i minst fyra timmar.
Hallongrädde:
Låt de frysta bären tina och rinna av innan de blandas i grädden. Vispa grädden och blanda ned hallonen.
Allmän information
Ingredienser
Glass:
Ägg
4
Hermesetas Lättströ
2 dl
Philadelphiaost
200 g
Grädde
3 dl
Hackad mörk 70%-ig choklad
150 g
Hallongrädde:
Grädde
3 dl
Färska eller frysta bär
200 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
21564
3594
kcal
5136
856
Protein g
72
12
Kolhydrat g
162
27
Fett g
480
80