Recept

Chokladiga energibollar

Kakaon gör dessa veganska energibollar riktigt chokladiga. Dadlar, havregryn och hasselnötter ger dig nya krafter. Ta för dig!

Preparatet:

  1. Låt dadlarna ligga i blöt i hett vatten i 30 minuter (då blir de saftigare). Häll de blötlagda dadlarna i en mixer och hacka dem.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna till de hackade dadlarna i mixern och fortsätt att mixa. Kontrollera då och då om massan redan är tillräckligt finhackad. Ta den färdiga massan ur mixern, forma den till en boll och ställ den i kylskåpet i 30 min.
  3. Forma 15 bollar av den kylda massan och förvara dem i kylskåpet tills de ska förtäras.
Allmän information
Klar om:
15 minuter
Kalori p.p.:
99
Produkt:
Delar:
15
Ingredienser
Dadlar
100 g
Havregryn
100 g
Hasselnötter
50 g
Kakaopulver
2 msk
Hermesetas Lättströ
1 msk
Kanel
0,5 tsk
Salt
1 nypa
Kokosolja, smält
50 ml
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
6266
417
kcal
1492
99
Protein g
28
2
Kolhydrat g
137
9
Fett g
92
6