Recept

Sommartårta

TILLAGNING:

Sätt ugnen på 175º.
Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna till vitt skum. Vänd försiktigt ner mjölblandningen växelvis med äggviteskummet. Blanda väl och häll upp smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.

Blanda mjölk, äggulor, Hermesetas Lättströ och maizena i en kastrull. Sjud och vispa tills krämen tjocknar. Kyl den i kallt vattenbad. Tillsätt vaniljsocker och kesella. Skär tårtan i 2 bottnar med en sågtandad kniv. Lägg en av bottnarna på ett plant fat. Fördela mosade bär och vaniljkräm på bottnen. Lägg på tårtlocket. Vispa grädden och stryk på ett lager på kanter och ovansida. Garnera med frukt och bär. Låt tårtan stå i kyl tills den ska serveras.

Allmän information
Klar om:
75 minuter
Kalori p.p.:
110
Produkt:
Delar:
20
Ingredienser
Tårtbotten:
Ägg
6
Hermesetas Lättströ
3 1/2 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
1/2 dl
Bakpulver
1 1/2 tsk
Vaniljkräm:
Mjölk
2 1/2 dl
Äggulor
3
Hermesetas Lättströ
3/4 dl
Maizena
2 1/2 msk
Vaniljsocker
1 1/2 tsk
Lätt kesella
1 dl
Fyllning:
Jordgubbar eller hallon och blåbär
225 g
Garnering:
Mellangrädde
2 1/2 dl
Jordgubbar, björnbär, carambole, physalis
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
8980
450
kcal
2140
110
Kolhydrat g
160
8
Fett g
120
6