Recept

Chokladsmåkakor

Chokladkakor med färskost och kärlek – precis rätt recept till advent. Tack vare Hermesetas Lättströ passar dessa godbitar även för personer med diabetes!

Preparatet:

  1. Häll Hermesetas Lättströ, smör, ägg, vaniljextrakt och mjölk i en skål och rör samman. Sikta samman de övriga ingredienserna i en ny skål. Tillsätt de torra ingredienserna till skålen med smörblandningen, lite i taget, under omrörning. När alla ingredienser är tillsatta, knådas degen samman och packas in i plastfolie. Kyl degen i några timmar.
  2. Förvärm ugnen till 180 °C. Tag ut degen ur kylskåpet och knåda igenom den med händerna. Kavla ut degen på ett mjölat bord och stick ut cirklar på cirka 7 cm. Stick ut en mindre cirkel/hjärta i mitten av hälften av kakorna, så att du har både en hel botten och en topp med hål.
  3. Placera småkakorna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 11-12 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna på ett ugnsgaller.
  4. Rör samman creamcheese med Hermesetas och lägg en liten klick creamcheese mellan toppen och botten på småkakorna.
Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
90
Produkt:
Delar:
25
Ingredienser
Hermesetas Lättströ
15 g
Smör, rumstempererat
100 g
Ägg
1
Vaniljextrakt
1 tsk
Mjölk
3-4 tsk
Kakaopulver
50 g
Vetemjöl
260 g
Bakpulver
1/2 tsk
Fyllning:
Naturell creamcheese
100 g
Hermesetas Lättströ
1 msk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
9429
377
kcal
2245
90
Protein g
56.5
2.5
Kolhydrat g
199
8
Fett g
136
5.5