Chokladsmåkakor
Chokladkakor med färskost och kärlek – precis rätt recept till advent. Tack vare Hermesetas Lättströ passar dessa godbitar även för personer med diabetes!
Preparatet:
- Häll Hermesetas Lättströ, smör, ägg, vaniljextrakt och mjölk i en skål och rör samman. Sikta samman de övriga ingredienserna i en ny skål. Tillsätt de torra ingredienserna till skålen med smörblandningen, lite i taget, under omrörning. När alla ingredienser är tillsatta, knådas degen samman och packas in i plastfolie. Kyl degen i några timmar.
- Förvärm ugnen till 180 °C. Tag ut degen ur kylskåpet och knåda igenom den med händerna. Kavla ut degen på ett mjölat bord och stick ut cirklar på cirka 7 cm. Stick ut en mindre cirkel/hjärta i mitten av hälften av kakorna, så att du har både en hel botten och en topp med hål.
- Placera småkakorna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 11-12 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna på ett ugnsgaller.
- Rör samman creamcheese med Hermesetas och lägg en liten klick creamcheese mellan toppen och botten på småkakorna.
Allmän information
Ingredienser
Hermesetas Lättströ
15 g
Smör, rumstempererat
100 g
Ägg
1
Vaniljextrakt
1 tsk
Mjölk
3-4 tsk
Kakaopulver
50 g
Vetemjöl
260 g
Bakpulver
1/2 tsk
Fyllning:
Naturell creamcheese
100 g
Hermesetas Lättströ
1 msk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
9429
377
kcal
2245
90
Protein g
56.5
2.5
Kolhydrat g
199
8
Fett g
136
5.5