Recept

Fransk chokladkaka utan mjöl

Oh la la: Till den här franska chokladkakan behövs inget mjöl. Här handlar det bara om den finaste chokladen, mjukt smör, färska ägg och en aning kanel.

Preparatet:

  1. Sätt ugnen på 180 °C varmluft. Hacka chokladen, skär smöret i små bitar och smält båda i en skål över vattenbad.
  2. Rör ned kakaopulvret med Hermesetas Lättströ i den smälta chokladsmörblandningen. Rör till sist ner äggen och blanda tills du får en homogen smet.
  3. Smörj en form med löstagbar kant (helst 20 cm diameter), häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 50 minuter.

    Tips: På vintern smakar kakan extra gott med pepparkakskryddor istället för kanel.
Allmän information
Klar om:
70 minuter
Kalori p.p.:
362
Produkt:
Delar:
8
Ingredienser
Smör
200 g
Mörk choklad (minst 60 % kakao)
200 g
Kakaopulver, kraftigt avfettat
20 g
Hermesetas Lättströ
10 g
Kanel
1/2 tsk
Ägg (storlek M)
4 st.
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
12171
1520
kcal
2898
362
Protein g
42
5.5
Kolhydrat g
114.5
14.5
Fett g
253
31.5