Recept

Jordgubbssoppa med mannagrynsgnocchi

Jordgubbssoppa med mannagrynsgnocchi

TILLAGNING:

Koka upp mjölk, Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande, citronsaft och skal. Lattströ i mannagrynen och blanda väl. Låt blandningen puttra i 5 minuter. Ta kastrullen av värmen, låt blandningen svalna lite och blanda sedan i lättkvarg. Bred ut ett 1 cm tjockt lager av massan på en plåt som spolats med kallt vatten. Låt den svalna och stelna. Koka upp 350 g jordgubbar tillsammans med vitt vin och Hermesetas och purea sedan blandningen. Smaksätt med Kirsch. Skiva resten av jordgubbarna. Fördela soppan i 4 soppskålar och dekorera med jordgubbsskivor. Skär ut hjärtan eller romber av gnocchismeten och lägg dem i soppan.

Varianter:
Ersätt jordgubbarna med hallon, björnbär, fläderbär eller blåbär. Kan även serveras iskall.

Allmän information
Klar om:
50 minuter
Kalori p.p.:
159
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Gnocchi:
Mjölk
1 1/2 dk
Hermesetas Lättströ (eller)
4 msk
Hermesetas Flytande
1 tsk
Saft och skal av ½ citron
Mannagryn
50 g
Lättkvarg
100 g
Soppa:
Jordgubbar
500 g
Vitt vin
3/4 dl
Hermesetas Lattströ (eller)
3 msk
Hermesetas Flytande (eller)
1 tsk
Kirsch om så önskas
2 msk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2651
663
kcal
637
159
Protein g
26
7
Kolhydrat g
91
23
Fett g
7
2