Recept

Kanelsnäckor

Läckert från bakugnen: Kanelsnäckor med fyllning av mandelmassa, den speciella smaken av kardemumma och lätt sötma från Hermesetas Lättströ.

Preparatet:

  1. Häll mjölk och smör i en kastrull och värm upp tills smöret har smält. Häll det i en skål och låt det svalna tills det är ljummet. Tillsätt jästen och rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, kardemumma och Hermesetas Lättströ och rör om. Tillsätt vetemjölet, en msk i taget, under omrörning. Fortsätt tills allt vetemjöl är tillsatt och degen börjar bli slät. Tillsätt ägget och rör om tills ägget är inarbetat. Knåda degen i 5 minuter tills den är blank och smidig. Täck skålen med en fuktig handduk och låt degen jäsa på en varm plats i 1 timme.
  2. Blanda samman kanelfyllningen under tiden. Häll smör, Hermesetas Lättströ, kanel och kardemumma i en skål och rör samman. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn, tillsätt resten av fyllningen och rör samman. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda igenom den. Kavla ut degen till en rektangel som är cirka 0,5 cm tjock. Fördela kanelfyllningen jämnt över hela degen och rulla ihop degen till en lång rulle.
  3. Skär degen i kanelsnäckor med cirka 2 cm tjocklek. Placera kanelsnäckorna på två bakplåtar som är klädda med bakplåtspapper. Det ska vara en liten smula luft runt varje kanelsnäcka, så att det finns plats för jäsning. Täck bägge bakplåtarna med plastfolie och ställ dem i kylskåpet över natten, eller i minst 12 timmar. Ta ut bakplåtarna ur kylskåpet och låt kanelsnäckorna efterjäsa på en varm plats i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 185 °C. Grädda de färdigjästa kanelsnäckorna i ca 30 minuter, eller tills de är lätt gyllenbruna.
Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
292
Produkt:
Delar:
16
Ingredienser
DEG
Mjölk
2 dl
Smör
200 g
Torrjäst
1 pkt.
Salt
2 tsk
Kardemumma
1 tsk
Hermesetas Lättströ
1 dl
Vetemjöl
10 dl
Ägg
1
Fyllning:
Smör, rumstempererat
100 g
Hermesetas Lättströ
6 g
Kanel
2 msk
Kardemumma
1 tsk
Mandelmassa
100 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
1228
19652
kcal
292
4679
Protein g
5
82.5
Kolhydrat g
28
450
Fett g
18
284