Recept

Limepaj

TILLAGNING:

Häll mjöl, Hermesetas Lattströ och smör i en skål. Gnugga snabbt ihop mjölet och fettet med fingrarna så att det blir en grynig massa. Vänd ner kvarg och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i 30 minuter. Smörj en pajform med löstagbara kanter (26-28 cm i diameter). Kavla ut degen tunt och klä formen med den. Nagga botten med en gaffel. Värm ugnen till 200ºC och grädda pajskalet i 20 minuter. Låt det svalna. Blanda mjölk, Hermesetas Lattströ, majsstärkelse och äggulor i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning på medelstark värme. Ta kastrullen av spisen. Tillsätt limejuice och rivet skal och rör om ordentligt. Vispa äggvitorna tills de är styva och vänd ner dem i blandningen. Häll smeten i pajskalet och jämna ut den med en spatel. Ställ pajen kallt i 1 timme.

Allmän information
Klar om:
50 minuter
Kalori p.p.:
149
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Pajdeg:
Grahamsmjöl eller vetemjöl
120 g
Hermesetas Lättströ
3 msk
Smör, kallt och tärnat
60 g
Lättkvarg
100 g
Fyllning:
Lättmjölk
200 ml
Hermesetas Lättströ
8 msk
Majsstärkelse
20 g
Äggulor
4
Rivet skal och saft av 3 limefrukter
Äggvitor
2
Garnering
Lime
2
Hermesetas Lättströ
4 msk
Vatten
100 ml
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
7472
623
kcal
1790
149
Kolhydrat g
160
13
Fett g
96
8