Limepaj
TILLAGNING:
Häll mjöl, Hermesetas Lattströ och smör i en skål. Gnugga snabbt ihop mjölet och fettet med fingrarna så att det blir en grynig massa. Vänd ner kvarg och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i 30 minuter. Smörj en pajform med löstagbara kanter (26-28 cm i diameter). Kavla ut degen tunt och klä formen med den. Nagga botten med en gaffel. Värm ugnen till 200ºC och grädda pajskalet i 20 minuter. Låt det svalna. Blanda mjölk, Hermesetas Lattströ, majsstärkelse och äggulor i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning på medelstark värme. Ta kastrullen av spisen. Tillsätt limejuice och rivet skal och rör om ordentligt. Vispa äggvitorna tills de är styva och vänd ner dem i blandningen. Häll smeten i pajskalet och jämna ut den med en spatel. Ställ pajen kallt i 1 timme.