Recept

Pistage & blåbärskakor

Pistage & blåbärskakor

TILLAGNING:

Värm ugnen till 190°C. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Vispa i en skål, smör, Hermesetas Lättstö och vaniljsocker tillsammans tills allt är väl blandat och smeten mjuk. Vänd ner i de vispade äggen, havregryn, vetemjöl och nötter. Smeten blir till en styv massa. Klicka ut blandningen och platta till något, med mellanrum på bakplåten, totalt 12 stycken.

Grädda i ca 20 minuter, tills de är knapriga och gyllenbruna. Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler.

Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
249
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Osaltat smör, mjukt
150 g
Hermesetas Lättströ
5 msk
Vaniljextrakt
2 tsk
Medelstora ägg, vispade
2
Havregryn
100 g
Vetemjöl, siktat
175 g
Pistagenötter, finhackade
50 g
Torkade blåbär
150 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
12516
1043
kcal
2988
249
Kolhydrat g
300
25
Fett g
168
14