Recept

Mjuk pepparkaka

TILLAGNING:

Värm ugnen till 150ºC. Smörj en avlång brödform för 1 kg deg och täck botten med bakplåtspapper. Smält margarinet och sirapen långsamt på låg värme. Rör i Hermesetas Lättströ, siktat mjöl, ingefära och kanel i det vispade ägget. Värm mjölken en smula, tillsätt natriumbikarbonat och rör den blandningen i smeten. När smeten är slät häller du den i den klädda bakformen och gräddar den i ca. 1 timme eller tills den är pösig och dallrar när man rör vid den. Stjälp upp kakan på ett bakgaller och låt den svalna, servera kakan i skivor med smör på om så önskas.

Allmän information
Klar om:
105 minuter
Kalori p.p.:
100
Produkt:
Delar:
20
Ingredienser
Lättmargarin
100 g
Hermesetas Lattströ
10 msk
Mörk sirap
2 msk
Vetemjöl
175 g
Malen ingefära
2 1/2 tsk
Kanel
1 tsk
Ägg, uppvispat
1
Mjölk
150 ml
Natriumbikarbonat
1 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
8360
418
kcal
2000
100
Kolhydrat g
160
8
Fett g
140
7