Nyårsaperitif: Sockerfri glöggsirap som tillsats till mousserande vin
Alla känner till mousserande vin. Varför inte bjuda på en annorlunda aperitif på nyårsafton – en sockerfri glöggsirap gjord på rött vin, apelsin, kanel, kryddnejlika och anis.
Preparatet:
- Skala av 2 remsor apelsinskal med en potatisskalare. Pressa ur apelsinen. Häll den färskpressade apelsinjuicen tillsammans med de återstående ingredienserna i en liten kastrull och koka upp.
- Låt vätskan sjuda tills den har reducerats markant (mer än hälften). Låt den sedan svalna lite, ta ur kryddorna och använd en tratt för att fylla den i en ren, förslutningsbar flaska. Låt svalna helt och förvara den i kylen.
Tips: Blandad med mousserande vin är saften en fantastisk vinteraperitif! Glöggsirapen är mycket dryg – en tesked sirap räcker per portion.
Allmän information
Ingredienser
Rödvin, torrt
500 ml
Apelsin
1 st.
Hermesetas Lättströ
8 g
Kanelstång
1 st.
Nejlikor
2 st.
Anisstjärna
1 st.
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
1386
69
kcal
330
16.5
Protein g
2.5
Kolhydrat g
14
0.5
Fett g
0.5