Recept

Nyårsaperitif: Sockerfri glöggsirap som tillsats till mousserande vin

Alla känner till mousserande vin. Varför inte bjuda på en annorlunda aperitif på nyårsafton – en sockerfri glöggsirap gjord på rött vin, apelsin, kanel, kryddnejlika och anis.

Preparatet:

  1. Skala av 2 remsor apelsinskal med en potatisskalare. Pressa ur apelsinen. Häll den färskpressade apelsinjuicen tillsammans med de återstående ingredienserna i en liten kastrull och koka upp.
  2. Låt vätskan sjuda tills den har reducerats markant (mer än hälften). Låt den sedan svalna lite, ta ur kryddorna och använd en tratt för att fylla den i en ren, förslutningsbar flaska. Låt svalna helt och förvara den i kylen.

    Tips: Blandad med mousserande vin är saften en fantastisk vinteraperitif! Glöggsirapen är mycket dryg – en tesked sirap räcker per portion.
Allmän information
Klar om:
25 minuter
Kalori p.p.:
16.5
Produkt:
Delar:
20
Ingredienser
Rödvin, torrt
500 ml
Apelsin
1 st.
Hermesetas Lättströ
8 g
Kanelstång
1 st.
Nejlikor
2 st.
Anisstjärna
1 st.
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
1386
69
kcal
330
16.5
Protein g
2.5
Kolhydrat g
14
0.5
Fett g
0.5