Recept

Pannacotta

TILLAGNING:

Blanda grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull, koka upp och låt sjuda försiktigt i 5-8 minuter under omrörning. Ta kastrullen från värmen, tillsätt Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande, vispa därefter i mascarpone i den varma gräddblandningen. Häll marsala eller sherry i en liten skål och Lattströ över gelatinet. Låt den svälla i 5 minuter, rör sedan i detta i den varma gräddblandningen och se till att gelatinet helt har lösts upp. Fördela gräddblandningen i två dessertskålar och kyl i 3 timmar eller över natten. (Håller sig 3-4 dagar i kylen).

Servera toppad med färsk frukt och en myntakvist, strö över lite extra Hermesetas Lättströ.

Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
367
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Vispgrädde med låg fetthalt
1 dl
Hermesetas Lättströ (eller)
2 tsk
Hermesetas Flytande
20 dropper
Mjölk
60 ml
Några droppar vaniljessens
Mascarpone
75 g
Marsala eller sherry
15 ml
Gelatinpulver
1/2 tsk
Myntakvist för dekorering
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3072
1536
kcal
734
367
Protein g
10
5
Kolhydrat g
8
4
Fett g
72
36