Recept

Terrin med aprikoser och röda vinbär

TILLAGNING:

För en rund eller avlång form på 1 liter.

Koka upp de färska och torkade aprikoserna i apelsinjuicen och låt dem koka i ca 10 min tills de blir mjuka. Purea dem i en mixer och häll tillbaka dem i kastrullen. Blanda agar-agarpulvret med vattnet. Blanda i Hermesetas Lättströ och häll blandningen i purén. Låt massan koka upp under omrörning och låt den puttra i 2 eller 3 minuter. Ta kastrullen av värmen, tillsätt färskosten med lätt hand och blanda snabbt ihop blandningen till en kräm. Tillsätt vinbären och häll blandningen i en rund eller avlång form. Låt det svalna och ställ sedan formen i kylskåpet ett par timmar eller över natten, så att massan stelnar. Strax före servering doppar du formen snabbt i hett vatten, häller upp terrinen på ett fat och skär den i skivor. Garnera med valfria frukter och bär.

Allmän information
Klar om:
70 minuter
Kalori p.p.:
86
Produkt:
Delar:
8
Ingredienser
Aprikoser
600 g
Torkade aprikoser
25 g
Apelsinjuice
1 dl
Agar-Agarpulver
2 påsar
Vatten
1 msk
Hermesetas Lättströ
7 msk
Färskost, t.ex. Blanc Battu
250 g
Röda vinbär
100 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2981
361
kcal
687
86
Kolhydrat g
127
16
Fett g
2
0