Recept

Varm kycklingsallad med citron

TILLAGNING:

Riv den gula delen av citronskalet och pressa juicen i en skål. Ta ur chilikärnorna och hacka chilin. Blanda hackad chili, Hermesetas Lättsrö och kryddor i citronsaften och -skalet. Lägg kycklingfilén i skålen, rör om och låt den dra i rumstemperatur i 30-60 minuter. Blanda ingredienserna till dressingen. Fördela salladsblad och melonkulor på tallrikar och ringla över dressingen. Stek eller grilla kycklingfilén och lägg den i bitar på salladen. Garnera med groddarna. Servera omedelbart.

Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
260
Produkt:
Delar:
5
Ingredienser
Citron, ekologisk
1
Chilifrukter
1-2
Hermesetas Lättströ
2 tsk
Salt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1/2 – 1 tsk
Okryddad kycklingfilé i tunna skivor
500 g
Till stekning:
Olja
2 tsk
Dressing:
Citron, pressad saft från
1
Senap
2 tsk
Hermesetas Lättströ
2 tsk
Olja
1/2 dl
Sallad:
Blandade gröna salladsblad
250 g
Melon
300 g
Garnering:
Solrosgroddar
25 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5456
1 091
kcal
1303
260
Protein g
123
25
Kolhydrat g
16
3
Fett g
81
16